יוגורט הוא מאכל נהדר לספורטאים ומפתחי גוף, כל עוד אתם לא מסתמכים עליו כעל מקור חלבון עיקרי. מפתחי גוף מסתמכים על קוטג' כמקור חלבון עקרי מפני שהוא מספק כמות טובה של חלבון איכותי, זמין ויחסית זול. יוגורט לא מספק כמות זהה של חלבון, בגביע (150 מ"ל) יוגורט ממוצע של 0% שומן יש 54 קלוריות 7.5 ג' חלבון ו-6 ג' פחמימות לעומת זאת גביע קוטג' 0.5% (250 ג') מכיל 146 קלוריות,30 ג' חלבון ו - 4 ג' פחמימות .
הקוטג' בלי ספק מתעלה על היוגורט מבחינת תכולת חלבון גבוהה וכמעט ללא פחמימות , אך הפחמימות הפשוטות (סוכרים) המכיל יוגורט ממותק מתאימות במיוחד לאחר אימון או לארוחת הבוקר, בנוסף, ליוגורט עוד תכונות "ידידותיות" למפתחי גוף :היוגורט מכיל בקטריה (פרוביוטיס) העוזרת לשמור על איזון מערכת העיכול ותפקודה התקין (בעיקר היא עוזרת לחדש את מאגרי החיידקים הטובים שחוסלו בעת צריכת אנטיביוטיקה). לכן שקונים יוגורט מומלץ לבדוק על התוויות שהחיידקים הללו אכן קיימים באותו היוגורט(בד"כ תופיע תווית ה BIO), בנוסף, היוגורט עשיר בסידן, ריבופלאווין וויטמין B12 .
היוגורטים בארץ בד"כ מכילים בין 0%-3% שומן ובמגוון טעמי פרות שונים, חלקם אפילו מכילים פרות בתחתית מה שמעלה את רמות הסוכר של היוגורט ואת כמות הקלוריות, לכן בכדיי לשמור על רמות הסוכר בשליטה מומלץ לקנות יוגורט דיאט (לדוגמא יופל'ה דיאט) או יוגורט "נקי" (ללא תוספות או טעמים) ולהוסיף לבד את אותן התוספות, לדוגמא : הפרות היבשים, שיבולת שועל, גרנולה...
כחטיף דל קלוריות ונתרן, היוגורט דל השומן מנצח את הקוטג', גביע קוטג' מכיל פי חמש יותר נתרן, אולם, הקוטג' דל שומן מכיל כמות גדולה יותר של חלבון בגביע (קזאין) וכמעט ללא פחמימות פשוטות.
אז אולי הקוטג' לא טעים לכולם כמו היוגורטים השונים, אך בקרב הזה הקוטג' מנצח.
אם אתם עדיין סגורים על היוגורט, אז -
כתחליף לקופסת קוטג' אחת מומלץ לצרוך שני גביעי יוגורט (כמובן ללא שומן ודל קלוריות).
טיפים להוספת טעם לקוטג' 0.5% ?
הוסיפו מעט פלפל שחור ומלח, נסו להוסיף מלפפון ירוק קצוץ דק דק, ניתן להוסיף גם שיבולת שועל ללא סוכר או גרנולה.
במקום הקוטג' אפשר גם לאכול קוטג' יוגה 1.5%.
הקוטג' בלי ספק מתעלה על היוגורט מבחינת תכולת חלבון גבוהה וכמעט ללא פחמימות , אך הפחמימות הפשוטות (סוכרים) המכיל יוגורט ממותק מתאימות במיוחד לאחר אימון או לארוחת הבוקר, בנוסף, ליוגורט עוד תכונות "ידידותיות" למפתחי גוף :היוגורט מכיל בקטריה (פרוביוטיס) העוזרת לשמור על איזון מערכת העיכול ותפקודה התקין (בעיקר היא עוזרת לחדש את מאגרי החיידקים הטובים שחוסלו בעת צריכת אנטיביוטיקה). לכן שקונים יוגורט מומלץ לבדוק על התוויות שהחיידקים הללו אכן קיימים באותו היוגורט(בד"כ תופיע תווית ה BIO), בנוסף, היוגורט עשיר בסידן, ריבופלאווין וויטמין B12 .
היוגורטים בארץ בד"כ מכילים בין 0%-3% שומן ובמגוון טעמי פרות שונים, חלקם אפילו מכילים פרות בתחתית מה שמעלה את רמות הסוכר של היוגורט ואת כמות הקלוריות, לכן בכדיי לשמור על רמות הסוכר בשליטה מומלץ לקנות יוגורט דיאט (לדוגמא יופל'ה דיאט) או יוגורט "נקי" (ללא תוספות או טעמים) ולהוסיף לבד את אותן התוספות, לדוגמא : הפרות היבשים, שיבולת שועל, גרנולה...
כחטיף דל קלוריות ונתרן, היוגורט דל השומן מנצח את הקוטג', גביע קוטג' מכיל פי חמש יותר נתרן, אולם, הקוטג' דל שומן מכיל כמות גדולה יותר של חלבון בגביע (קזאין) וכמעט ללא פחמימות פשוטות.
אז אולי הקוטג' לא טעים לכולם כמו היוגורטים השונים, אך בקרב הזה הקוטג' מנצח.
אם אתם עדיין סגורים על היוגורט, אז -
כתחליף לקופסת קוטג' אחת מומלץ לצרוך שני גביעי יוגורט (כמובן ללא שומן ודל קלוריות).
טיפים להוספת טעם לקוטג' 0.5% ?
הוסיפו מעט פלפל שחור ומלח, נסו להוסיף מלפפון ירוק קצוץ דק דק, ניתן להוסיף גם שיבולת שועל ללא סוכר או גרנולה.
במקום הקוטג' אפשר גם לאכול קוטג' יוגה 1.5%.
תודות לאתר ישראלבודי Israelbody.org . האתר הגדול בישראל לספורט חדרי הכושר, תזונה ותוספי מזון:
www.israelbody.org
www.israelbody.org